Pembuka kata, pemecah bicara...

5 Dis 2010


Assalamualaikum dan Salam kenal,

Terima kasih diucapkan kepada anda kerana sudi menjengah dan berziarah di blog yang tidak seberapanya ini (tersirat : aku sesungguhnya memang tidak pandai berblog dan mereka blog…).


Untuk rekod, laman blog ini dicipta semenjak tahun 2008 dengan hasrat untuk mewar-warkan perniagaan sambilanku, malangnya dek kerana tuntutan kerja dan pelbagai urusan seharian yang perlu dilunaskan, aku bagaikan petani yg lupa membajai dan membelai tanamanku! Blog ku bagaikan permata yang kehilangan sinarnya, bagaikan bilik bacaan yg kekurangan buku-bukunya… (tersirat : Sehinggakan niatku untuk klik sana, klik sini bagi menambah isi dan memperelokkan rupa Blog ini bagaikan menanti buah yang tidak gugur).


Kini, dengan keinginan yang memuncak, blog ini telah kembali bernyawa – Tidaklah menarik dan hebat seperti rakan Bloggers yg lain tu… Ramai Bloggers yang dapat mengWOW!kan diriku dengan pengisian yang menarik, berfakta dan cukup berinformasi untuk dijadikan panduan dan teladan.


Jadi, apa yang akan anda perolehi di Blog ini?

(1) Pengisian umum dan aktiviti – daripada sudut pandangan mata dan mata hati berkaitan dengan kehidupan juga daripada hal ehwal semasa moga-moga mendatangkan kebaikan dan bermanfaat buat bacaan diriku sendiri dan pembaca sekalian – Apa yang baik jadikan teladan, manakala yang sebaliknya jadikan sempadan.

(2) Perniagaan – Sila rujuk di Halaman yang memaparkan beberapa pilihan produk yang menjadi pilihanku untuk diniagakan – Jika sudi, berurusniagalah denganku seadanya.


Ingatan mesra daripadaku : Tiada paksaan untuk menyukai hasil tulisanku – mari kita buka hati dan minda berkongsi pendapat dan rasa, tak kenal maka tak cinta ye tak..? Tiada paksaan untuk berjual-beli denganku, usah jadikan perniagaan sebagai batu penghalang untuk kita bersilaturrahim. Kesudian kalian menjengah, berukhuwah dan bertukar-tukar pendapat denganku adalah sesuatu yang hebat dan amat kuhargai!


Di kesempatan ini aku mengucapkan

TERIMA KASIH! TERIMA KASIH! TERIMA KASIH!

yang tidak terhingga kepada penama-penama berikut yg telah membantu memberikan nyawa, menabur warna dan berkongsi rencah ke dalam pembinaan blog ini :-

  • Haslan Bin Hairi – Suami yang ku hormati kerana mengizinkan aku berblog.
  • Mohd Faizul Irwan – Sahabat yang telah membina asas laman Blog ku pada tahun 2008.
  • Faizatul Akmal – Sahabat yg turut memberi input pada tahun 2008.
  • Rosnah Binti Mahmood – Kakak ku yg banyak membantu aku mengemaskini Blog.
  • Wan Harleena – Jiran yang disayangi yang turut memberikan beberapa panduan asas.
  • Syarifah Noor - Rakan Blogger yang turut memberikan tip-tip berguna.


Budi baik kalian mencurahkan ilmu amatlah dihargai – “Pisang Emas dibawa belayar, masak sebiji di atas peti, hutang emas boleh dibayar, hutang budi dibawa mati…”


Al-kisahnya…, Usah bantutkan kehendak dan minat hanya kerana kita tidak mahir di dalam sesuatu perkara – Menuntut ilmulah kamu walaupun sampai ke Negara China, walau berapa pun usia mu.

Usah berdiam kepada yang perlu.

No comments: