Ada yang sudah tiada, ada yang masih ada...

Sabtu, 20/8/2011 (20 Ramadhan 1432H)


Ya, memang betullah tu... Ada yang sudah tiada, ada yang masih ada lagi, InsyaAllah.

Jom tengok apa yang masih ada :-


Kurung Moden


Jubah Kain Lycra



Kurung Moden Kain Chiffon



Kurung Pesak Gantung Kain Cotton



Kurung Moden Kain Chiffon



Yang berikut ini sudah tiada :-

Jubah Kain Lycra warna Hitam & Kelabu (warna Hitam saiz M ada sepasang lagi)



Kurung Moden Kain Cotton (Saiz S masih ada sepasang)



Kurung Moden Kain Cotton



Telekung Vietnam Sulam (Hand Made) Bunga Ungu



Telekung Vietnam Sulam (Hand Made) Bunga Putih



Telekung Vietnam Kerawang Bunga Ungu



Telekung Vietnam Kerawang Bunga Kelabu



Yang lain masih ada lagi...

Silakan menjengah ke
Busana Muslimah kami yang diimport terus dari Negara Vietnam yang terkenal dengan hasil tangan yang kemas dan teliti.

Sudi-sudikan...

13 comments:

azieazah said...

Saya memang suka cari telekung baru tiap kali tiba bulan posa. Tapi sampai skang tak jumpa idaman hati, kerana banyak telekung lawa, tapi kain sempit. Tak sesuai untuk orang besar macam I... nak duduk tersekat.

Pn. Liza Mahmood said...

Wah cukup haul tu K. Azie heheee... Saya setuju tu! Ye le kalau baju ke pejabat tiap hari berganti, tiap bulan beli lagi takkan telekung yg kita pakai 5X sehari tu tdk diganti, habis lunyai...

Memang betul telekung ni tersangat sensitif bagi yg memahami pengertian "Syarat-syarat sah Sembahyang" yakni menutup aurat - dahi ke dagu mesti tdk longgar supaya rambut tdk terkeluar. Kain pula mestilah labuh ala-ala ekor gaun pengantin Lady D supaya tdk nampak kaki (Paling hot bila jumpa telekung yg kita suka tapi kainnya senteng kan?).

K. Azie, cer tengok ukuran telekung yg saya catat di bawah (lepas solat, boleh bersila senang-lenang tahap Hang Tuah tau... takat nak berdoa & baca surah Yassin dijamin kain tak tetas sbb lapang... angin sepoi2 bahasa pun mintak tumpang lalu thehehehee...)

Ukur lilit kain: 66" (paling besar) & 64" (Free Size).

Pinggang bergetah & bertali sebelum diregang : 30" (kedua-dua saiz sama).

Labuh Kain : 50" (kedua-dua saiz sama). Saya berlunjurpun kaki idak keluor Yong...

Dahi ke Dagu : 12" (paling besar) & 9" (Free Size).

Contoh cer jenguk gambar telekung Sulam (hand made) bunga kaler Merah Jambu + Pink - Yg ni paling beso saya ada. Yang lain Free size.

Apapun, Terima kasih dengan perhatian K. Azie. Saya ucapkan Selamat menjalani ibadah puasa & berseronok dengan persediaan menyambut Aidilfitri :)

harleena said...

salam Liza... Dah menjual telekung dan baju pulak ke? Alhamdulillah... Moga bertambah2 maju hendaknya...

Pn. Liza Mahmood said...

Waalaikumussalam Ina,

InsyaAllah, Terima kasih - Gitu le nampaknya, tambah2 produk.

Panglima Muda said...

Buah merah bukan kuini
mari bermain di hujung sana
datanglah ziarah ke tempat kami
untuk komen apa yang suka

Pn. Liza Mahmood said...

Terima kasih Panglima Muda
Sudi bertandang menambah kenalan
InsyaAllah, akan menjengah ke laman saudara
Yg baik jadikan teladan, yg buruk jadikan sempadan.

luahfikiran ... mari kita said...

Salam,
Singgah kali pertama. Nanti, LF mintak isteri jenguk2 kat sini .

aku budak klang said...

cantik2....dah gatal pulak tapak tangan kiri ni mesti kes nak keluar duit ni heheheh ( nak beli la tu )

Pn. Liza Mahmood said...

ABK, meh K.Liza tlg garukan (maksudnya nak terima duit le tu theheheheee...)

Beli x beli, suka x suka belakang cerita, yg penting kesudian menjengah ke laman akak ni pun akak dah berbesar hati. Terima kasih :-)

Pn. Liza Mahmood said...

Waalaikumussalam Dato' LF.

Terima kasih daun keladi ye.

Prince of Noob said...

canteknya telekung tu... done follow - Noob

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


Informal Sports said...

Found your blog through Yahoo! Great post. I think you hit the nail on the head with it. I think most everything you said was awesome. Keep up the good work.

Best Cardsharing